Uw essentiële gids voor reizen met medicijnen

Uw essentiële gids voor reizen met medicijnen / Veiligheid

Toen ik voor het eerst mijn reis rond de wereld begon te plannen, merkte ik dat het enige wat ik zag dat zelden werd behandeld, was hoe je met medicijnen inpakt en reist. De duizenden paklijsten die ik tegenkwam, zouden een kort overzicht geven van de pillen waarmee ze onderweg waren - vaak slechts een paar pijnstillers en wat Imodium - maar zouden geen advies geven over hoeveel te nemen, hoe ze te bewaren, en of u voorzorgsmaatregelen moest nemen bij het betreden van een nieuw land. Ik was perplex en bezorgd.

Hoe kan ik mogelijk reizen met zes maanden aan malariatabletten? De pakketten waren enorm! Hoe zit het met het aanbod anticonceptietabletten van mijn jaar? En de antibiotica die mijn arts mij genereus had voorgeschreven in geval van nood? Hoe zou ik receptgeneesmiddelen in het buitenland krijgen? Hoe zit het met decongestivum-tabletten die mogelijk illegaal zijn in andere delen van de wereld? Hoe kan ik de levensduur van mijn medicatie verlengen? Wat moest ik doen om te zorgen dat ik het veilig hield?

Dit bericht beantwoordt al deze vragen en meer.

Welke medicijnen moet u meenemen om met u mee te reizen?

We beginnen met de basis: hoe kunt u beslissen hoeveel verschillende soorten medicijnen u bij u hebt. Allereerst moet u zich ervan bewust zijn dat u de meeste algemene medicijnen in elk land ter wereld kunt krijgen. U hoeft zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over het vullen met honderden pijnstillers, want vrijwel overal zult u vol zitten met apotheken waar u ze kunt krijgen. Het is de moeite waard om één pakket bij je te hebben voor noodgevallen, maar je hebt echt niet meer nodig dan dat. Hetzelfde geldt voor decongestiva, antihistaminica, Imodium en reisziektepillen.

Houd je rugzak zo licht mogelijk door slechts één pakket van elk te dragen en deze te vervangen zodra je op raakt.

het is ook de moeite waard om een ​​kleine reis EHBO-doos op te halen voordat je vertrekt. Zoek er een die verbandmiddelen, bandaids en antiseptica bevat voor medische noodgevallen.

Eén ding dat ik altijd aan nieuwe reizigers aanbeveel, is om vóór vertrek uw arts te raadplegen om een ​​antibioticakuur te vragen. Ik heb zoveel last van zoveel infecties als ik reis, en het hebben van een reservecursus in mijn tas heeft me gered in tijden waar ik een aantal dagen niet naar een dokter kon. Natuurlijk moet je alleen overwegen om deze antibiotica in te nemen als je er 100% zeker van bent dat je daadwerkelijk een infectie hebt.

Anti-malaria pillen zijn een pijn om mee te reizen, omdat ze vaak in blisterverpakkingen zitten in plaats van flessen, wat betekent dat een voorraad van zes maanden heel veel ruimte kan innemen. Ik raad aan om een ​​flesje met een kleine pil op te pakken en al je anti-malaria tabletten in te stoppen. Het is een goed idee om je receptetiket van een van de packs af te halen en het op de fles te bevestigen - als je toevallig door iemand ondervraagd wordt, kun je bewijzen dat ze van jou zijn als je dit doet. Plak een plakband (wat plakband) op het etiket om ervoor te zorgen dat het schrift niet wegslijt en leesbaar blijft.

 

Als u ze neemt, probeer dan een jaar lang voor uw vertrek een voorraad anticonceptiepillen te bemachtigen.

Gerelateerd: wat te pack in uw reis EHBO-kit

Hoe zit het met recepten?

Voordat u naar uw reis gaat, bezoekt u uw arts en legt u uit dat u op reis gaat. Ze moeten je een recept kunnen geven voor de duur van je reis, tenzij het extreem lang is. Wees voorzichtig met houdbaarheidsdata - dit was een probleem dat ik had toen ik een jaar lang anticonceptiepillen kreeg en ontdekte dat zes maanden pillen zouden aflopen voordat ik de kans zou krijgen om ze te nemen.

Hoe moet u uw pillen bewaren?

Ik raad ten aller tijden aan om je EHBO-set en gemakkelijk vervangbare pillen in je rugzak op te bergen. Ik heb een kleine toilettas gekocht om alles op één plek te houden terwijl ik onderweg ben.

Als het gaat om alles dat frustrerend is om te verliezen en moeilijk te vervangen, houd ik het in mijn handbagage. Voor mij betekent dat bewegingsziektepillen (ik ervaar dit op elke vorm van transport!), Anticonceptiepillen en antibiotica, als ik ze neem. Ik gebruik momenteel geen voorgeschreven medicijnen, maar als ik dat wel zou doen, zou ik dit ook in mijn dagrugzak bewaren.

Hoe zit het met vloeistoffen? Als u met vloeibaar medicijn moet reizen, moet u nog enkele voorzorgsmaatregelen nemen. Allereerst, als het op een bepaalde temperatuur moet worden gehouden, moet u investeren in een koelpak om ze op te bergen. Vergeet niet dat vloeistoffen bevriezen wanneer ze zich op vliegtuigen in het ruim bevinden, dus u moet draag ze in je handbagage.

Hoe kunt u uw recept tijdens het reizen bijvullen?

Er zijn een paar gevallen waarin u dit zou moeten doen: uw arts kan het u misschien niet gemakkelijk maken om u genoeg medicatie voor te schrijven voor uw hele reis (dit is zeer waarschijnlijk als u voor een jaar of langer langdurig op reis gaat), de vervaldata van je medicatie betekenen dat je niet het volledige bedrag kunt dragen dat je nodig hebt zonder dat ze verlopen, of je besluit om de duur van je reis te verlengen als je eenmaal onderweg bent.

Als ik tijdens het reizen een recept moet bijvullen, bel ik mijn arts en vraag ik of hij het recept voor mij kan bijvullen. Ik laat mijn ouders het ophalen en het voor mij verzenden via versnelde verzending. Zolang u het recept in het pakket opneemt, zou u geen probleem moeten hebben om dit te doen.

Hoe zit het met het vervangen van medicatie in het land waar u doorheen reist?

Afhankelijk van het land waar u doorheen reist, kunt u eventuele medicijnen waar u gemakkelijk uitkomt, mogelijk vervangen. In de meeste ontwikkelingslanden die ik heb bezocht, kun je zonder recept antibiotica, anticonceptiepillen en zelfs dingen als insuline en valium krijgen. Als u wilt weten of dit het geval is in uw huidige land, kunt u snel een google zoeken om de rapporten van reizigers te vinden.

U kunt ook naar een arts in het land gaan om uw medicatie te laten vervangen. Een doktersverklaring helpt in deze omstandigheid, hoewel uw kilometerstand kan variëren. Het is het beste om online onderzoek te doen om te zien of iemand anders zijn of haar ervaringen heeft gedeeld.

Je kunt nog steeds langdurig reizen als je diabetes hebt

Ik krijg nogal wat medische vragen van diabetici die zich afvragen of ze allemaal in staat zullen zijn om de wereld rond te reizen.Het antwoord is absoluut! Mogelijk moet u een iets grotere rugzak en een koelpakket kopen voor die lange reisdagen in warme klimaten, maar u hoeft uw insulinebehoeften zeker niet thuis te laten. Hier is een citaat van Reddit-gebruiker DaintyDaisy over hun ervaring met reizen met diabetes. U kunt het volledige antwoord lezen, samen met de tips van anderen hier.

 

[...] het belangrijkste is om het aantal benodigdheden te overtreffen. Ik gebruik MDI's en breng zeker dubbele pennen, veel meer naalden dan nodig, dubbele strips en een extra meter.[...] Er zijn insulinekoelingspakketten, ik geloof dat 'Frio' een goede is, die constant kan worden gereactiveerd tijdens een reis naar een warme plek, zodat het niet verprutst. [...]Ook zou ik absoluut twee exemplaren van mijn volledige voorschriften bewaren, en ze bewaren met mijn paspoort [...]Oh, en vergeet niet dat je dokters opmerken dat je diabetes hebt en dat je naalden en sap kunt meenemen op vliegtuigen, enz.